Gebakken appelchips

0 antwoorden

Na de afgelopen periode van feestdagen vol met alle verleidingen van marsepein, kruidnoten, chocolade, koeken en uitgebreide ontbijten en diners komen we aan op het laatste feestelijke weekend van dit jaar.

Voor wie met Oud&Nieuw wil genieten van een lekker, maar gezond alternatief voor de calorierijke oliebollen, is er gebakken appelchips.

We delen het recept graag met je.

De ingrediënten:

  • 2 appels
  • 1 el gemalen amandelen
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanille-extract
  • snufje gemalen gember en gemalen kruidnagel
  • indien gewenst 1 el bruine suiker

Bereidingswijze:

Mix de kruidenmix uit de ingrediënten goed door elkaar. Voor wie zo min mogelijk calorieën eet, laat dan de bruine suiker weg.

Verwarm de oven tot 70°c. Bedek de bakplaat of het rooster met bakpapier.

Was de appels, snijd ze in dunne plakjes en verwijder de zaden. Om de appelchips lekker krokant te krijgen, is het belangrijk de appelschijfjes flinterdun te snijden.

Leg de appelschijfjes voorzichtig op de bakplaat en/of het rooster dicht tegen elkaar (maar niet over elkaar) en bestrooi de schijfjes met het kruidenmengsel.

Houdt de tijd tussen het snijden van de appels en het moment dat je ze in de oven schuift zo kort mogelijk. Bak nu de appelschijfjes voor ongeveer 2-3 uur in de oven. Laat de ovendeur, indien mogelijk, op een klein kiertje met bijvoorbeeld een houten lepel ertussen. Zo kan het vocht ontsnappen. Na ongeveer een uur draai je de appelschijfjes voorzichtig om.

Laat de appelschijfjes aan het einde van de baktijd goed afkoelen totdat ze echt lekker knapperig zijn!

Heel veel plezier met het bakken en eten van de hapjes. En natuurlijk een hele fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *